En vernissage – två utställningar

25 april 2024, 18:00 - 20:00

25 apr
En vernissage – två utställningar

Traditionsenligt visas Kulturskolans vårutställning i utställningshall 3 på entréplan. I år har de fått sällskap av En gammal vit t-shirt som visar slöjdföremål skapade av kasserade tröjor.

Kulturskolans vårutställning
Här får du uppleva konstverk som kulturskolans elever i utbildningen Konst och Media har skapat. De har arbetat i ateljéerna med olika uttryck – med lera och färg, med kamera och datorer.

Våra unga utställare har samlat idéer, inspirerats av samarbeten och upptäckarlust. De har undersökt konstnärliga uttryck genom skulptur och gestaltat och tolkat genom måleri och visualiserat berättelser och iscensättningar med animation, film och fotografi.

En gammal vit t-shirt
Under höstterminen 2023 har över 400 elever i Helsingborg arbetat med projekt till utställningen En gammal vit T-shirt. Med kasserade t-shirtar som grund har de skapat allt ifrån skulpturer till papperskorgar. Utställningen belyser återbruk och skapar ett sammanhang där elever, lärare och besökare kan mötas och inspireras.

Kanske inspirerar utställningen dig att skapa något av din egen gamla t-shirt där hemma? Vad skulle du kunna göra av den?

En gammal vit t-shirt är ett samarbete mellan Dunkers kulturhus, Helsingborgs slöjdlärarnätverk och företaget Elise Textil service.

När: 25 april 18.00, invigningstal 18.15
Var: utställningshall 3, entréplan, Dunkers kulturhus
Entré: fri entré

En vernissage – två utställningar

  • 25 april 2024, 18:00 - 20:00
  • Längd: 2 timmar

Plats

Dunkers Kulturhus
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta